Interviu cu Chef Ciprian Gheorghiu
– Pasiunea –
M-am nascut cu pasiunea de a gati. La varsta de 7 ani gateam impreuna cu sora mea.
Lucrez ca bucatar de la varsta de 15 ani, dar maturizarea si intelegerea pentru aceasta meserie au venit abia pe la 19 ani.
Pasiunea si placerea de a gati mi-au ramas neschimbate de atunci si pana acum.
Mi-am inceput ucenicia de la o varsta frageda in restaurantul “Continental”, unde am invatat partea de carmangerie si partea de bucatarie calda si rece.
Am urmat cursuri de specializare in domeniu – cel de bucatar specialist si cel de bucatar sef.
Am facut specializare in bucataria moleculara.
Am avut ocazia de a lucra cu bucatari francezi si italieni renumiti.
citeste continuarea mai jos
– Experienta –
Am lucrat ca sef bucatar in mai multe restaurante cu specific diferit : frantuzesc, grecesc, italienesc, mexican, romanesc.
Ca sef bucatar, la inceput am condus o echipa mica de bucatari in numar de 8, apoi am ajuns sa am o intreaga echipa formata din 17 -18 oameni.
Sunt un bucatar deschis la nou, dar nu voi uita ceea ce am invatat la inceput, adica bazele bucatariei vechi romanesti si ale celei frantuzesti.
Imi place sa ma folosesc de toate elementele pe care le am la indemana, insemnand nu numai produse de calitate, diversificate, cat si ustensile, vesela, pentru a pune in valoare cu un plating corect si frumos produsul final.
Imi place sa particip la diferite show-uri culinare, dar din pacate timpul limitat nu imi permite.